Bra snickareBygga och renoveraUtbildning snickare

Vad krävs för att bli en bra snickare?

Snickare är ett väldigt trevligt yrke där man får arbeta med kroppen och kommer antagligen vara trött fysiskt när hen kommer hem efter jobbet. Det är en härlig känsla att ha använt kroppen och komma hem trött. För att bli en bra snickare så krävs det lite läshuvud. Det är en del teori som ska pluggas in men mer än det så krävs det ändå att vara händig. Det går såklart att träna upp som allting annat och det är inget man föds med eller inte.

Gå gymnasiet för att bli snickare
På gymnasiet som är den vanligaste vägen för snickare får alla lära sig olika material och lagar inom byggbranschen. Sen är det ganska långa perioder av praktik där den den framtida snickaren får gå bredvid mer erfarna snickare som kan lära upp hen. För att kunna suga åt sig all kunskap gäller det att våga ta för sig och kunna testa. Det gör inget om det blir fel ibland och misstag är bland det viktigaste i läroprocessen för en snickare. Den snickare som säger att hen aldrig har sågat fel, hamrat sig på tummen eller mått fel någon gång ljuger. Det är misstagen som gör att man utvecklar sig.

En bra snickare
En bra snickare bör vara någorlunda sånär fysiskt stark. Det finns såklart maskiner som gör mycket tungt arbete men det är ändå en hel del bärande och maskinerna är ofta i sig ganska tunga. Det är inte så att snickaren behöver träna vid sidan av för att orka bära men det krävs ändå en del styrka. Å andra sidan så kommer det fysiska arbetet göra att snickaren blir fysiskt starkare bara genom att arbeta.

Det krävs även en del tålamod för att uppnå full lön. Det är så att först ska man gå gymnasiet och efter det vara lärling i ett visst antal timmar. Då går den framtida snickaren bredvid en mer erfaren snickare som kontrollerar att lärlingen lär sig allt som krävs. När alla timmar är gjorda blir man certifierad som snickare och kan ta arbete på vilken firma som helst eller starta eget. Det är en god arbetsmarknad för snickare och oftast är det ganska enkelt att få jobb.

Något som snickare får dras med är att kompisar vill ha hjälp med renovering och dylikt. Det är väldigt bra att känna en hantverkare som kan hjälpa till när ett nytt kök eller badrum ska byggas. Som snickare är det lätt att känna att personer utnyttjar en för ens kompetenser. Förhoppningsvis är det bra kompisar och någon man vill hjälpa och inte någon som bara är kompis för att man kan bygga och renovera. Det är inte roligt att känna att man blir utnyttjad även om det är för att man är duktig på någonting.