Bra snickareBygga och renovera

Arbeta som snickare

Snickare är de som arbetar med trä och gör om ditt hem på det viset. Det kan vara allt ifrån att sätta upp trästommar till att fixa fram en platsbyggd bokhylla eller sätta upp en altan. Med andra ord kan en snickare hjälpa dig med stora delar av renoveringen.

Målare
Ska du måla eller tapetsera hemmets väggar kan en målare göra det åt dig. De kan måla huset både invändigt och utvändigt.

Golvläggare
Renovera hemma med snickareEn annan typ av hantverkare som kan göra om ditt hem är golvläggare. En golvläggare är vad det låter som, en person som jobbar med att lägga golv. Det spelar ingen roll vilken typ av golv du vill lägga. De kan lägga golv av både trä, sten, plast eller sätta in en heltäckningsmatta om du skulle föredra det. En del golv, såsom fiskbensgolv av trä, är krångligare att sätta in på egen hand eftersom de har mönster som man behöver anpassa för att det ska se snyggt ut. Därför kan det vara bra att anlita en golvläggare.

Byggnadsantikvarie
Om du har ett hem som är äldre kan du ta hjälp av en byggnadsantikvarie. En byggnadsantikvarie ser till att ta tillvara på hemmets historia och material och förvaltar det vidare i renoveringen genom att lyfta fram och bevara hemmets tidstypiska kvalitéer.